Braastad Brew fusjonerer med StensliAle

Det er i dag signert avtale om fusjon mellom Braastad Brew og StensliAle. Samtidig offentliggjøres nyheter om investering i mer maskinelt produksjonsutstyr.

Gjøvik (NTB): Fusjonen kommer i stand etter en tids forhandlinger. Det er Braastad Brew som er overtakende selskap, og merkenavnet vil forbli.

– Vi er strålende fornøyd med å ha fått Thomas Blokhus med på laget. I bransjen er han kjent som en uredd og ukonvensjonell brygger, som vil være med å ta Braastad Brew til et nytt nivå, sier bryggerimester Stian Simensen i en kommentar.

– Over noe tid har det blitt klart for meg at dette var beste løsningen. Det koster mye, både i investeringer og timer, å drive for seg selv. Nå blir StensliAle del av noe større, og jeg lover at StensliAle skal prege produksjonen framover. Mitt mål er å ikke miste kreativitet, selv om vi skal produsere et langt større volum, sier daglig leder i StensliAle, Thomas Blokhus.

Blokhus, som er eneeier i StensliAle, vil etter oppkjøpet sitte med en 25 % eierandel i Braastad Brew, og vil bekle stillingen som viseadministrerende direktør i det nye selskapet. Avtalen binder Blokhus til selskapet i minimum 5 år.

Samtidig offentliggjorde Braastad Brew i dag at det er inngått kontrakt om mer industrialisert produksjonsutstyr, en 60 liters BB automatic som ikke kommer til å få mye hvile framover.

I avtalen framgår det at en milepæl for FoU-arbeidet er å framstille markedets beste pilsnerøl i løpet av 2. halvår 2016. Markedsavdelingen har gitt brygget den foreløpige arbeidstittelen «Vinter’n», subsidiært «(Her kommer) Vinter’n» som peker på det barske, arktiske, tøffe.

En kommentar om “Braastad Brew fusjonerer med StensliAle

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.