Våre brygg

Møbelsnekker – American IPA forside_mobel
Bondegutten Stian Simensen var oppvokst på en liten husmannsplass rett sør for Mjøsbrua. Det var tøffe tak, men kunsten med hjemmebrygging lærte han seg tidlig. Som ung tok han skreppa på ryggen og forlot barndomshjemmet til fordel for Christiania og Nidaros, for å gå i lære hos noen av de mest kjente bryggerimesterne her i landet. I 2014 flyttet han hjem og etablerte Braastad Brew.

Møbelsnekker er et litt fyldigere øl med dyp gylden farge. American IPA er et utsøkt førstereisebrygg med en elegant humleavslutning.  Vi er kompromissløse når vi velger ut våre råvarer, mens det rene Mjøsvannet gir Braastad Brew’s produkter den balanserte smaken.

Batch No 1 (2014), Batch No 6 (2015), Batch No 10 (2017).

Dalbourg -1664 – Blonde ale
Man vet at mange av de gårdsnavn som er sammensatt med ordet  «borg» kommer av at de har vært bygdeborger som hadde sin glanstid før vikingtida. Inspirert av at det har bodd folk heromkring i 4000 år, kalles vårt andrereisbrygg Dalbourg -[minus]1664. Fra 1612 var Dalborgen dels krongods, dels kirkegods. I dag går det mest i tomgods. Blokhus og Martinsen bor et lite korkeknips fra Dalborgen, og brygget nytes best avkjølt i godt selskap oppi grenda her.

Dalbourg -1664 er en lys og leken pilsnerøl inspirert av det aller beste fra utlandet. Den balanserte smaken vil bringe tankene dine hen på de gule kornåkere på Dalborgen hvor du kan se (nesten) helt til Raufoss (eller Breiskallen da for å være helt presis). Vi er kompromissløse når vi velger ut våre råvarer, mens det rene Mjøsvannet gir Braastad Brews produkter den balanserte smaken. God fornøyelse!

Batch No 2 (2014)

Snikker Ænnersen – Amber Juleøl

forside_juleol– Oj, sa Ole-Roald, så bar det av sted! Det gikk opp for han at det snart var jul, og’n far i huset hadde mye han skulle ordne. Ølet skulle meskes, tomgodset vaskes, humla suse og sevja sive. Men ennå var det 49 dager igjen til jul. Snikker Ænnerssn er Braastad Brews juleøl. I dette ølet kombineres en markert maltprofil med toner av toffee, mørk karamell og frukt med en frisk sitruspreget fruktighet fra humlen. Dette gjør ølet svært godt egnet til fet julemat som ribbe og pinnekjøtt. Det har sødme nok til å harmonere med kraftige kjøttretter og humle nok til å skjære gjennom fettet. Men ølet kan selvsagt også nytes alene med stort hell.

Batch No 3 (2014), Batch No 7 (2015), Batch No 9 (2016), Batch No 13 (2017), Batch No 18 (2018).

Gul Swix Påskepils – Blonde ale 

forside_gulswix

Et konseptøl for påskeharen som ble gjort tilgjengelig for et mindre publikum. Internt i bryggeriet huskes påskepilsen nok som et lærerikt feilskjær i altfor kram snø. Flasken fikk mer oppmerksomhet for påskekryssordet på etikettens bakside enn for innholdet på flasken.

Batch No 4 (2015).

EidsivapIPA – Indian Pale Ale

I forside_eidsivapipaBraastad Brew er vi brennende opptatt av det Gjøvik har å by på. Vinteren 2015 fikk byen et nytt landemerke og turistattraksjon, nemlig fjernvarmeanlegget til Eidsiva Energi.

EidsivapIPA er en klassisk IPA kjennetegnet ved utstrakt bruk av humle, som gir ølet en bitrere smak. EidsivapIPA – rager høyt! Braastad Brew – med stolthet til byen vår.

Batch No 5 (2015).

Jomfru-John (Joe the Virgin) – Red Ale 

Braastad Brew og StensliAle er to tradisjonsrike bryggerier. Høsten 2016 skrev vi ny historie. Etter fusjonen mellom de to bryggeriene ser markedet fram til nye og enda mer kompromissløse produkter.

Jomfru-John (vår lokale omskrivning av Hoppy Joe, eller Joe The Virgin) er det første brygget fra det sammenslåtte bryggeriet. Det er en jomfru, og det kjennes på smaken. Jomfru-John er en Red Ale, brygget på oppskriften til Lervig Aktiebryggeri. Ølet har smak og aroma av furu, tropiske frukter og sitrus. Hurra for oss, og vel bekomme.

Batch No 8 (2016).

Svarte F***  – Stout 

Et utviklingsmål for bryggeriet høsten 2016 var å produsere en stout. Svarte f*** er en ekte amerikansk Oatmeal Stout med røtter fra Oregon. Silkemyk, humlearomatisk og svart som natten. Eksisterer i to varianter, den ordinære mørke tykkflytende varianten som helst nytes med skje, og en enda kraftigere limitid edition-variant som er smakstilsatt med espresso. Nytes best på mørke dager.

Batch No 9 (2016)

JuBBileumsøl 2*40

Ole-Roald kom til verden nøyaktig ni måneder etter et arbeidsuhell i september 1976. Til tross for det er Ole-Roald en person å regne med. Han er av dem som ser på det vanskelige som en bagatell, og det umulige som en utfordring. Cathrine er et grepa kvinnfolk som holder Ole i øra når det trengs, men som for det meste er grei og snill. Ole-Roald er heldig, han…

Lucky Jack er en lys, gyllen, forfriskende amerikansk pale ale med middels mye bitterhet fra amerikansk humle. Et utrolig forfriskende og godt øl, muligens den beste pale alen som er brygget. Oppskriften har vi lånt av Lervig Aktiebryggeri i Stavanger. Vi elsker den og det tror vi du også vil gjøre. JuBBileumsølet er bryggeriets hyllest til Ole-Roald og Cathrine sine første 80 år som ble feiret på Rambekk gård 3.6.2017, herav 66 år som kjærester.

Batch No 11 (2017)

Høgger`n Blonde Ale 

Vår blond ale er oppkalt etter Høgger’n, legenden fra flatbygdene. Han som ga liv til rollefiguren Arnhild Paulsen, populært kalt «Bygda rundt».

Høgger’n er et fruktig øl med en behagelig tørr avslutning. Aromaen er forfriskende med lette innslag av sitrus, gress, blomster og korn. Ølet er brygget på oppskriften til Småtøs 7 Fjell. Smakar ælt anna enn høgg.

Batch No 12 (2017)

O helga natt Black Ipa Juleøl

– Den skal være mørk som natta er lang, utbryter FoU-sjef Thomas Blokhus over bryggkjelen. Ikke et kleint ord om Amber eller Pale Ale, men NÅ mener han alvor! Målet er å lage Braastad Brews mørkeste juleøl gjennom tidene.

O helga natt er et mørkt øl, fullt av humle med aromaer av sitrus og tropisk frukt. En dose brent malt tilfører en karakter av kaffe og bitter sjokolade, og den tørre avslutningen gir ølet et komplekst, men forfriskende preg. Oppskriften har vi lånt fra Svartediket / 7 Fjell i Bergen. Serveres avkjølt, og gjerne med tilbehør som ribbe og pinnekjøtt og annet som hører julen til.

Batch No 14 (2017)

Gullstrupe Kölsch 

Braastad Brews hyllest til ei bryggerifrue som til tross for sitt ungdommelige sinn fyller førti. Ellen Berit er det vakreste som er skapt på Eina siden surfbrettet. Ei driftig dame som synger Vazelina på inn- og  utpust, og 80- og 90-talls musikk som få andre.

Batch No 15 (2018)

Gravøren IPA

Smaker du humleoljen som glir nedover halsen? Kan du lukte den intense lupulin-eksplosjonen fra bunnen av glasset? Amundsen skrudde volumet opp til 10 og sprengte høytaleren med deres mest bråkete øl – begravd i en haug av humlede godsaker. Tenk vått tropisk gress, ananas og fersk mango – alt pakket nedi denne selvutnevnte humlebomben. Ink & Dagger IPA passer best til lange økter på den lokale tattoo-sjappa. Oppskriften er lånt av Amundsen Bryggeri.

Batch No 16 (2018)

Rebell Pilsner 

En «artisan rebel pilsner» basert på oppskriften til BrewDog Brewery. En fruktig lager med litt ekstra humlepreg. «Opprøret» består i at de bruker amerikansk humle i britisk malt. En strålende lagerøl du neppe har vært borti tidligere.

Batch No 17 (2018)